I hele sommer er det rosé og hvitt som har dominert vinkjøpene. Nå nærmer det seg tid for den høstlige rødvinen. Da er det ekstra spennende å starte med de litt mer ukjente vinene. Her er tre røde fra Sør-Frankrike som alle er fra bestillingsutvalget, men som er tatt inn på polet i Hamar. Og alle tre er som skapt for overgangen til mer høstlige kvelder og måltider.

Dom. Sainte Croix Le Fournas 2015

Corbieres 5129501, kr 177,90

En deilig høstvin som understreker at det er ny sesong på gang. Fyldig og rund med godt bærpreg, fast og fin, ganske så kraftig med et litt røft grunnpreg. Fungerer til rødt kjøtt på grillen, men enda mer brukende når de høstlige måltidene og lammesesongen tar til. Den beste av ukas tre, særpreget og godt utviklet.

Secret de Lunès Carignan Vieilles Vignes 2016

Languedoc-Roussillon 7763401, kr 159,90

En artig vin dette, fruktig, saftig og leskende med bra fylde og fin syre. Søte frukter på duft, kirsebær, plommer og lakris er assosiasjoner som lett gjør seg gjeldende.

Alliance Minervois Naturallis 2013

Minervois la Liviniere 1833301, kr 159,90

Hørt om betegnelsen Minervois la Liviniere før? Dette er gjerne framhevet som et av de beste områdene i Minervois i Languedoc-Roussillon, basert på i hovedsak Syrah-druen. Jordlige toner og noe røykpreg på duft, myk og smidig. Ganske dempet i uttrykket, men fin balanse. Scorer på prisen; det er mange gode kjøp å gjøre i Languedoc, og ukas utvalgte er tre av dem.

Sainte Croix: Terningkast: 6

Secret de Lunes: Terningkast: 5

Alliance: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.