Med varmerekord i mai, ble det også rekordtidlig start på sommerens rosa vinbølge. Men fortsatt er det mange spenstige rosa nyheter som venter i polhylla. Og for svært mange er dette vinen som assosieres med sommer, ferie, hageselskaper og strålende sol i sikte. Her er tre nye; en artig en fra Loire, en lett og elegant fra Rheinhessen, og en fin italiensk allrounder fra Abruzzo.

Dupuy les 3 Pinots Touraine Noble Joué

Touraine 761508, kr 159,90

En artig og original rosé fra Loire som er en super sommervin. Benevnelsen Touraine Noble Joué er den eneste appellasjonen i Frankrike som krever en blanding av de tre Pinot-druene Pinot Meunier, Pinot Gris og Pinot Noir. Det sies gjerne at den første bidrar til kropp og kraft, den andre til fruktighet og den tredje til rundhet og lengde. En bløt og myk rosé med god fruktighet. På grensen til mye sødme, men et sympatisk bekjentskap,

Dreissigacker Pinot Noir

Rheinhessen 10099001, kr 155,40

En svært lys rosé, leskende, lett og elegant, men også med bra fylde og tar et godt fast grep. Anvendelig matvin, og kan godt bli en av sommerens rosa favoritter.

Agriverde Solarea Cerasuolo d’Abruzzo 2017

Cerasuolo d’Abruzzo 10079601, kr 150,40

En lekker rosé dette også. Lett å like med bra fylde, god syre og fruktighet, bløt og saftig. En kjempegod allrounder til lett sommermat.

Dupuy: Terningkast: 5

Dreissigacker: Terningkast: 5

Agriverde: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.