Er du blant dem som søker etter hyllekantskilt på polet som er merket økologiske eller biodynamiske viner? Slike vi er det blitt mange av, og utvalget øker stadig. To viner laget på biodynamiske prinsipper, og en økologisk – det er utgangspunktet for dagens vinspalte. Her er tre franske rødviner fra Rhône-området og nærmeste naboskap som i tillegg er svært gode kjøp, og fine til vintermat.

Gassier Garrigues 2016

Costieres de Nimes 7950601, kr 141

En svært tiltalende vin, saftig og ganske lett, men også med fint fast trøkk. Fin balanse, god fruktighet. En svært anvendelig matvin, og gjerne til vilt. Til prisen er dette ypperlig.

Ch. Simian Côtes-du-Rhône Combe des Avaux 2016

Côtes-du Rhône 7808501, kr 150,50

En myk og innsmigrende biodynamisk vin, like gjerne som kosevin som til mat. Preg av saftig søt frukt, harmonisk og bløt. Ganske snill, og en kunne kanskje ønsket at den tok litt fastere tak, men den er slett ikke uten eleganse. Prisgunstig, tett opptil sekseren.

Dom des Carabiniers Lirac Lunar Apogé 2016

Lirac 7759001, Kr. 179,90

En deilig vin dette også, med druer dyrket på biodynamiske prinsipper. Fin saftighet, både frisk og fyldig, fruktig og blomsterlig. I forhold til den foregående tar den bedre tak. En skikkelig kjøttvin.

Gassier: Terningkast: 6

Simian: Terningkast: 5

Lirac: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.