Det er en smak av sommer på de tre utvalgte denne uka. Nyhetsslippet av mai-viner er ikke før til neste helg, men her er tre viner som allerede denne uka er nye på polhylla i Hamar. Her er to hvite og en rosé som gir en forsmak på sommerkvelder vi har i vente.

Dom. Guillaman Sauvignon Blanc 2017

Côtes de Gascogne 7811501, kr 157,20

Lukt på denne, og du får sommerfølelsen med det samme. Sauvignon blanc-viner fra Côtes de Gascogne er som skapt for lett sommermat, og dette er en god representant. Deilig fruktighet. innbydende duft av fersken, karakteristiske innslag av nesle og urter. Myk, lettdrikkelig og behagelig. Ikke veldig kompleks, men ukomplisert og rett fram.

Reichsrat von Buhl Deidesheimer Riesling Trocken 2015

Pfalz 1696905, kr 179,90

En av de store tyske Riesling-produsentene, kjent ikke minst for noen særs prisgunstige viner. Dette er en av dem, selv om det ikke er den aller rimeligste. Mineralsk, noe sitrus og eple på duft, ganske sammensatt men frisk og slank. En deilig vin til det første sommerlige koldtbordet, for dette er en skikkelig allrounder.

Marius Rosé by Michel Chapoutier 2016

Languedoc-Roussillon En 9749501, kr 139,90

En frisk rosé er sommervinen framfor alle. Av denne er 2017-årgangen nå på veg, men i Hamar er fortsatt noen fra 2016 igjen. Noe tyngde gjør den til anvendelig matvin, gjerne til salat på terrassen.

Guillaman: Terningkast: 5

Reichsrat: Terningkast: 5

Marius: Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.