• Lady Saga.
  • Campo Alegre.

Her er tre som viser bredden; en flott hvit spansk fiskevin, en rimelig Barbera til høstens soppmåltid og en musserende Cremant til fårikålen.

Lady Saga Barbera 2013

Piemonte 6984401, kr 129,90

Terningkast: 5

På jakt etter en god soppvin? Da er denne Barberaen et kjempegodt kjøp. Plommer og mørke bær på duft, fin fruktighet, ganske bløt og med bra trøkk. Men først og fremst soppvin; i helgen skal jeg ut i skauen.

Campo Alegre Rueda 2016

Castilla y Leon 7313401, kr 140

Terningkast: 5

Denne spanske hvitvinen har vært tatt inn i Hamar fra bestillingslista, og er nå overført til basis. Det er da også en vin som vil kunne glede mange. Innbydende bløt og fruktig, med eple og sitrus på duft, bra friskhet og god fylde. Fin fruktighet, kombinert med et lett mineralsk preg. Leskende og lettdrikkelig, men også fast og fin som matvin.

Delorme Organic Crémant de Bourgogne Brut

Crémant de Bourgogne 3524701, kr.174,90

Terningkast: 5

En økologisk musserende vin fra Delorme, basert på både Pinot Noir og Chardonnay. Eplepreget på duft, god fylde, bløt, rik og ganske så lekker. Crémant har blitt en boblevin som mange liker, for den har fine likhetstrekk med Champagne, men til halve prisen. Prøv denne til høstens fårikål; det kan vise seg å bli en vinner.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00