Forrige ukes slipp på spesialpolene var i hovedsak viet røde storheter fra Rhône og Languedoc. Det er viner fra topp-produsenter i Rhônedalen som hittil har tiltrukket seg mest oppmerksomhet. Men slippet gir også anledning til å bli bedre kjent med solide produsenter i Languedoc og Provence. Denne uka er det tre av de sistnevnte fra Maury, Faugeres og Coteaux d’Aix som trekkes fram.

Clos des Vins d’amour 2014

Languedoc Maury Sec 10527301, kr 257,40

Kjærlighetsvin fra Maury – med hjerte på etiketten – har både sødmen, fylden, mykheten og det delikate uttrykket som en kan håpe å finne hos en kjærlighetsvin. Det er lett å la seg forføre av denne vinen. Tett oppunder en sekser.

Chateau des Estanilles Clos du Fou 2015

Languedoc Faugeres 10526001, kr 300,60

En lekker vin, svært mørk på farge, fyldig, myk og rik. Sødmepreget duft av plommer, så myk og innbydende at den smyger seg rundt i munnhulen og etterlater et inntrykk av både fylde og frukt. En herlig sak, koster litt, men vel verdt pengene.

Chateau Vignelaure 2013

Coteaux d’Aix en Provence 10524101, kr 325,10

Etter to ypperlige Languedoc-viner gjenskaper vi ferien i Provence med enda en fantastisk lekker vin. Stor fylde og konsentrasjon. Myk og mørk, en vin som skjuler hemmelighetene sine en aldri så liten stund, før den åpner opp og slipper deg inn. Derfra er det bare deilig; det blir en sekser.

Clos des Vins: Terningkast: 5

Chateau des Estanilles: Terningkast: 5

Chateau Vignelaure: Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.