• Zorah.
  • Punset.
  • Brigatti.

For da var det årets spesialslipp av blant annet italienske viner. «En formidabel morgen», sier polsjef Martin Lillemæhlum. For blant Endelig. Denne kvelden har vi ventet på siden det forsmedelige kvartfinaletapet mot Sparta i vår. de 20 første var det mange som handlet i 10.000-kronersklassen. Ifølge Martin Lillemæhlum var det tilsvarende slippet i fjor et av de beste de har hatt noensinne, og han tror det samme vil gjenta seg i år.

Zorah Karasi 2015

Armenia 7890001, kr 310,70

Terningkast: 5

Har du smakt vin fra Armenia noen gang? Da hadde du sjansen torsdag morgen, for da ble 11 eksemplarer av den armenske rødvinen Zorah Karasi lagt ut i Hamar. Etter fem minutter var den utsolgt, men polsjefen ser ikke bort fra at det er en vin som vil kunne være innen rekkevidde også senere. Og dette er en vin av stor interesse; det var i samme strøket, ved foten av fjellet Ararat, at det som regnes som verdens første vin ble skapt for 6000 år siden. Det er også en lekker vin; saftig fruktighet, bra fylde og flott balanse. Verdt å vente på mer!

Punset Barbaresco Riserva Campo Quadro 2009

Piemonte 2826001, kr 440,50

Terningkast: 5

En vellagret Barbaresco, bløt og delikat, fin fylde og godt modent preg. Som skapt for sopp. Og la en flaske ligge til den høstens første lammemåltid.

Brigatti Möt Ziflon Nebbiolo 2014

Piemonte 5450101, kr 257,20

Terningkast: 5

En flott og delikat vin fra Piemonte dette også, Blomsterlig på duft, saftig, fruktig og harmonisk. En ekte høstvin, og fortsatt er det sopp i skogen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.