Det er ingen tvil lenger; det er høst i lufta. Og det er helt på sin plass at det er høstmaten som søker sitt følge. Her er tre toppers røde høstviner – en Bordeaux, en burgunder og en spansk fra Jumilla, som i hver sine prisklasser er med på å gi høstmåltidet et ekstra løft. Alle tre er fra nyhetene i basis.

Castillo de Zalin Monastrell 2017

Jumilla, Spania 10259801, kr 125

Dette er rundens store overraskelse. At en spansk billigvin har så mye å by på, er ganske oppsiktsvekkende. Søte mørke bær på duft, fyldig, spenstig og overraskende rik. Tar godt tak og holder det lenge. En allround kjøttvin, gjerne til vilt, men også til fårikål, og da kan den godt være av det kraftige slaget.

Ch. de Cots 2014

Cotes de Bourg 10283601, kr 159,90

Det dukker stadig opp rimelig Bordeaux, og dette er en av dem. Noe sødme, mørk frukt, krydder og lær på duft, flott struktur, myk og ganske slank. Når det dukker opp en så god Bordeaux i denne prisklassen, og som attpåtil er biodynamisk, er det bare å handle. En matvin mer enn kosevin, men med et vidt bruksområde.

Brun Morgon Cote du Py Javernieres

Morgon, Burgund 7161501, kr 275

Opp en prisklasse, og opp i kvalitet også. Basert på 100 prosent Gamay fra en svært solid produsent. Saftig og fyldig, finstemt, harmonisk og lekker. En stilig viltvin, gjerne til fugl.

Castillo: Terningkast: 5

Ch. de Cots: Terningkast: 5

Brun: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.