• Liereple.
  • Ringi.
  • Balholm.

Mens alkoholfri vin gjennomgående er uinteressant, har fruktmosten blitt innbydende alternativer, og tenk så sunt! Her er tre eplemoster, tilsatt aronia, blåbær eller bringebær, fra tre gode produsenter. Alle tre flaskene er kjøpt på Vinmonopolet. Og husk at de bør serveres iskaldt.

Liereple med bringebær

Egge gård, Buskerud 9460601, kr 83,30

Terningkast: 5

Består av 80 prosent eple og 20 prosent bringebær. Matt, ganske mørk rød farge. Stor friskhet, delikat og balansert. God til mat, gjerne svinekjøtt. Men prøv den utpå høsten til elgstek også, for den tåler en trøkk.

Ringi eple & aronia

Ringi gård, Akershus 106501, kr 69,70

Terningkast: 5

Eplemost blandet med aronia – en bær som er blitt stadig mer populær de siste årene, både på grunn av sin fyldige smak og høye innhold av antioksidanter. Aronia-smaken er ganske framtredende. Har du spist sjokoladebomben med aroniasorbet på Tingnes spiseri, kjenner du den lett igjen. Matt rød farge, middels fyldig, god balanse mellom det syrlige og sødmepregede. Gjerne til både lyst kjøtt og rødt kjøtt.

Balholm eple og blåbær

Balholm, Sogn og Fjordane 539501, kr 80,50

Terningkast: 5

Uklar og matt rød på farge, tydelige blåbærpreg, selv med bare 15 prosent blåbær. Noe sødme, men også fin friskhet. Fruktig, fyldig og ganske rik. Fast og flott. Deilig alene, kanskje litt søt til middagsretter, men prøv til dessert. Og aller helst til pannekaker – med og uten blåbærsyltetøy.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.