• Bunan.
  • Bastide rouge.
  • Bastide blanc.

Bandol er kanskje aller mest kjent for rosévinene sine, men også for de flotte og kraftfulle rødvinene. I tillegg kommer noen veldig gode hvitviner. Så nå er det godt mulig å kjøre Bandol-viner til hele måltidet – også for den som ikke skal til Provence i sommer.

Bunan Moulin des Costes Rosé 2016

Bandol 7731801, kr 196,20

Terningkast: 6

En fantastisk deilig rosévin – akkurat en slik rosé vi drømmer om, og heldigvis kom den på plass i polhylla mens det er sommer på terrassen. Blomsterlig på duft, delikat friskhet og bløt fruktig fylde. Deilig alene, men også en svært anvendelig matvin.

La Bastide Blanche Bandol Rouge 2015

Bandol 7713001, kr 198,80

Terningkast: 6

Aina Mee Myhre fra Hamar driver importfirmaet Heyday Wines, og har nå fått inn i basis både en rød og en hvit fra produsenten La Bastide Blanche. Rødvinen er Bandol på sitt beste; kraftfull, rik, myk og konsentrert. Stor kompleksitet og lengde. En svært anvendelig kjøttvin, både til biff, lam og vilt. Til 200 kroner er dette et funn blant de gode vinene i Bandol.

La Bastide Blanche Bandol Blanc 2016

Bandol 7724901, kr, 224,80

Terningkast: 5

La gå at hvitvinene fra Bandol ikke er helt i samme klasse som roséene og de røde, men denne hvitvinen er også en super sommervin til maten. Sitrus, blomster og noe tropisk på duft, konsentrert og harmonisk. På sitt beste når det legges fisk på grillen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.