Ble det Hellas-ferie i sommer? Eller gikk turen til Piemonte i stedet? Eller kanskje du leide bil i Sør-Frankrike og tok en overnatting på nærmeste vingård? Uansett kan det være gode ferieminner å ta vare på, og det er mange viner som kan være egnet til å ta vare på gode minner. Her er en hvit fra Sør-Frankrike, en hvit gresk fra Santorini og en rosé fra Piemonte, signert Ole Martin Alfsen. Alle tre kan gjøre sommeropplevelsen litt lenger. Bare så synd at vepsen har tatt over på terrassen, så vi må spise inne, men det er ikke vinen sin skyld.

Dom. Felines Jourdan 2017

Picpoul de Pinet 7632201, kr 139,90

En veldig morsom sommervin, lett og leken, med duft av fersken og sommer. Krisp og lekker med fin fruktighet, og som skapt for å gjenoppleve milde sørfranske kvelder, gjerne med skalldyr på tallerkenen. Eller bare sol og sommer.

Terningkast: 5

Gaia Thalassitis 2016

Santorini 9869101, kr 249,90

En favoritt i polhylla blant mange Hellas-farere. Godt sammensatt med mange fine innslag av blomster og frukt, og bra med syre. Kanskje har den ikke helt den samme sjarmen her som der, men utgjør et solid og lekkert sommerminne. Og en påminnelse om at også greske viner kan være kjempegode.

Terningkast: 5

OMA Vino Rosato 2017

Piemonte 10219801. Kr 175,50

En deilig rosévin fra Ole Martin Alfsens ganske rikholdige vin-serie. Fersk og ganske lett, fruktig og blomsterlig, preg av rips og bringebær, frisk og innbydende til sommerens siste terrassemåltider.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.