Først ventet vi som gale på at snøen skulle fordufte, så at varmen skulle innfinne seg. Og denne uka har det endelig vært start for rosé-sesongen. Som ventet bidrar mai-slippet til flere gode roséviner i polhyllene. Her er tre i det hyggelige prissjiktet – to italienske og en tysk billigvin.

Pietro Cassina Coste della Sesia Rosa Rosarum 2016

Coste della Sesia, Piemonte 7353601, kr 159,90

Ukas beste vin, og beste kjøp. En deilig sommer-rosé, flott spenst og god syre, samtidig myk og innbydende. Blomsterlig på duft, leskende fruktighet, delikat og lekker. Og den egner seg enda bedre når det kommer sommermat på bordet, for dette er også en god matvin.

Agriverde Solarea Cerasuolo d’Abruzzo 2017

Cerasuolo d’Abruzzo 10079601, kr 150,40

Lekker rosé dette også, til en pen pris. Ikke helt den samme kompleksiteten som den foregående, men det er neimen ikke mye om å gjøre. Utvalget er stort i denne prisklassen, men denne hevder seg godt; bra fylde, god syre og fruktighet, bløt og saftig. Fin allrounder til lett sommermat.

Janson Bernhard Pinot Noir Rosé 2017

Pfalz 10077401, kr 126,90

Ukas billigvin, som gir bra for penga. Fra Pfalz er det ikke langt mellom de gunstige kjøpene av både rosé og hvitt, og denne er en god representant. En vin som ikke gjør det vanskelig for seg selv, men holder det den lover. Saftig, balansert syre, bløt og deilig. Allrounder til mat også denne, eller kosevin det siste kvarteret før sola kvelder.

Pietro Cassina: Terningkast: 5

Agriverde: Terningkast: 5

Janson: Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.