• RIDGEVIEW.
  • LIGIER.

Mai er tid for bobleviner, enten det er til 17. mai-festen eller starten på terrassesesongen. Etter denne ukas nyhetsslipp er det også mulig å variere med engelske bobleviner, og de er spennende nok. Men hvordan går sammenligningen med en fransk Cremant til halve prisen?

Nyetimber Classic Cuvee

Storbritannia 7345101, kr 389,40

Nyetimber rangeres i toppen av engelske musserende viner. Med druer som Chardonnay og Pinot Noir er det også mye som minner om fransk Champagne – mineralsk og eplepreget på duft, smaksrik og balansert, stor fylde og bra konsentrasjon. Men er det verdt nesten 400 kroner? For denne vinen har også Champagne-pris. Og det er nok flere Champagner i dette prissjiktet jeg heller ville ha gått for.

Ridgeview Bloomsbury 2014

Storbritannia 6197901, kr 320

Mer engelske bobler, duft av gjærbakst og eple, godt utviklet syre, men mangler nok litt eleganse. Kanskje er det dette som utgjør den største forskjellen. Dessuten virker prisen høy også her.

Ligier Cremant de Jura

Jura 2197401, kr 189,90

En deilig frisk Cremant fra Jura med god syre og bløt fruktighet – dette er Cremant på noe av sitt beste. Lett og innbydende, myk, med godt mineralsk preg og hyggelig pris. Så er det noe poeng å betale dobbelt så mye for den beste britiske boblevinen? Det er absolutt morsomt å prøve den engelske varianten. Men ut fra prisen ville jeg nok ha valgt Cremant eller Champagne.

Nyetimber: Terningkast: 5

Ridgeview: Terningkast: 4

Ligier: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.