For julematen er smaksrik, og da kan både Cremant og Cava bli i enkleste laget. Her er tre supre champagner, og alle til en relativt pen pris til å være fra luksusklassen.

Deutz Brut Classic

Champagne 1160901, kr 379,90

En fantastisk lekker og elegant Champagne, egentlig altfor god til å sprettes ved midnatt på nyttårsaften, men en deilig matvin. I sin klasse er dette en toppvin; sømløst harmonisk, finstemt, men også rik og konsentrert. Til mat er den av en anmelder blitt foreslått til «gode retter», og det er aldeles riktig, for den gode champagnen egner seg til det meste.

Deutz: Terningkast: 6

Pierre Gerbais L’Osmose Extra Brut

Champagne 1988601, kr 369,60

En deilig Champagne fra en liten familieprodusent som driver økologisk helt sør i Champagne. Flott fruktighet og stor friskhet, syrerik og velbalansert med skikkelig spenst. Gjerne til sjømat og skalldyr.

Pierre Gerbais: Terningkast: 5

Gyéjacquot Anatom Champagne Blanc Vrai

Champagne 7987701, kr 390

Også dette en Champagne i toppklasse, frisk, elegant med veldig god syre. Fruktig og noe mineralsk, herlig intensitet. Tåler litt kraftige smaker i maten.

Anatom: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.