• Picamelot..
  • Veuve Ambal..

Boblevin er gjerne oppfattet som festvin. Og det er alltid en grunn til å feire; nå er det for eksempel muligens norske OL-gull som skal feires de neste fjorten dagene. Her er tre muligheter i form av franske Cremant, som alle er nye i polhyllene. To av dem er absolutt verdt å stanse opp ved, mens den tredje ikke helt når opp.

.

.

.

Carron Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs 2015

Bourgogne 7994201, kr 219,90

En deilig Cremant, fyldig, myk og innbydende, fin balanse mellom det fruktige og mineralske. Føyer seg pent inn i rekken av gode cremanter, men spørsmålet er prisen; til 220 kroner er det ikke langt opp til den rimeligste champagnen. Og noe av sjarmen ved Cremant er nok at den gjerne har vært gunstig priset.

.

.

.

Louis Picamelot Cremant de Bourgogne Les Terroirs Brut

Bourgogne 1493001, kr 189,90

En både frisk og fyldig Cremant, fint kremet, rund og harmonisk. God fruktighet, spenstig mineralsk preg. Egnet både til aperitiff, til fiskeretter og også kyllingretter. Men aller helst til å feire gullmedaljer med, så klart.

.

.

.

Veuve Ambal Expression Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut

Bourgogne 8179101, kr 159,90

En merkelig dekorert flaske som skiller seg kraftig ut i polhylla. Også en hyggelig pris. Utfordringen er et litt sødmefylt preg; en må nok like det søtlig om dette skal være aktuelt. Ikke noen dårlig Cremant, men det er mange som er bedre.

Carron: Terningkast: 5

Picamelot: Terningkast: 5

Veuve Ambal: Terningkast: 3

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.