TRENINGSSAMLING I ENGERDAL: I august 1970 var det norske skilandslaget på treningssamling på Sølenstua i Engerdal.

Landslagstrener Oddmund Jensen og riksinstruktør Kristen Kvello var bekymret for at både russere som Vjatsjeslav Vedenin og østtyskerne med Gerhard Grimmer i spissen, var sterkere i overkroppen enn nordmennene.

Derfor ble det pusset støv av gamle rulleski, og skiløpere som Ole Ellefsæter (til venstre) og Odd Martinsen staket opp motbakkene i Engerdals skoger. Rulleski hadde vært på markedet i Norge helt siden 1958, men de var tunge og vanskelige å gå på.

Disse rulleskiene ser heller ikke spesielt behagelige ut, og ligner veldig lite på de lette og raske rulleskiene som er på markedet i dag. Oddvar Brå og Ivar Formo var også på treningssamling i Gjermund Eggens rike disse augustdagene i 1970. Den gangen var begge 19 år.

Med tanke på hva de presterte i skisporet senere måtte mye ha blitt gjort riktig i det norske treningsarbeidet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.