• Lederer

Det er oktoberfester over alt om dagen, og små og store byer og steder rigger telt og setter fram saltkringlene i et forsøk på å fange litt av den tyske oktoberfeststemningen.

Det er derfor jeg har søkt til en skikkelig tysk pils fra Lederer denne fredagen. Jeg skal ærlig innrømme at det kanskje kan bli litt langt mellom undergjærede godsaker i spalten her, og med denne tar jeg et skritt for å reparere litt på det.

Lederer pils kommer på halvliters grønn flaske hos Vinmonopolet og koster en femtilapp. Den holder 5,1 volumprosent alkohol. Her er tradisjonell, undergjæret lagerprosess, og Lederer henter vann til ølet sitt fra egen brønn på anlegget. Og vann er viktig for å lage godt øl.

Jeg har alltid vært svak for klassisk, tysk pilsner med tydelig bitterhet og et lite snev av restsødme i avslutningen. Lederer er akkurat et sånt øl. Det er som det skulle være laget til fetere tyske matretter av svin. Med en bitterhetscore på 34 IBU ligger det etter min mening helt nydelig plassert på skalaen. Det er lyst og transparent og preget av smaken av godt pilsnermalt og spalterhumle. Det er så tysk som det blir.

Lederer pils er en lettdrikkelig og superfrisk klassisk pilsnertype. Den er godt balansert og fin som både tørsteslukker og matpils. Den ørlille restsødmen gjør at du kanskje kan forsøke den som selskap til rakørreten som nå er på tur ut i butikkene, men jeg mener fortsatt den står seg best til litt fete kjøttretter. Fin til svineribbe og.

Jeg havner på en firer, og den er av det sterkere slaget.

Lederer pils

Lederer

Trond Svendsen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.