For 50 kroner kan du gå på Vinmonopolet å kjøpe Nordlands IPA fra Lofotpils. Det er en kraftig og alkoholsterk India Pale Ale, med sine åtte prosent. Flaska er tradisjonell langhalset 0,33 engangsflaske.

Det kiler skikkelig av furunål i nesa på dette brygget. Fargen er dyp brungyllen, og dette ølet er nokså moderat karbonert. Lofotpils har oppnådd en bitterhetsgrad på anstendige 62 IBU på sin Nordlands IPA. Det er rikelig, men føles godt balansert. Furunål og toner av karamell preger smaksbildet på et øl som er ganske tørt i avslutningen. Bryggeriet gjør på flaska et nummer av at de bruker ubehandlet vann fra lofotfjellene i brygget.

Den tørre finishen kombinert med humlebitterheten og musklene i dette ølet gjør det godt egnet som kompaniskap til særlig litt fetere, rikere kjøttretter fra grillen. Smaksmessig slo det meg flere ganger at jeg synes ølet minner like mye om en litt rikt humlet american pale ale like mye som en IPA. Mer avgjørende er egenskapene, og dette ølet takler både grillsaus med hickorysødme og en potetsalat med majones i.

Lofotpils er inne med fem ulike brygg hos polet. Nordlands IPA står i bestillingsutvalget, men var i alle fall tilgjengelig i hyllene på polet i Hamar. Femmeren er litt tynn, men det er sommer og jeg er blid, så jeg lar fireren terningen først landet på få en prikk til.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.