Jeg plukket ut et øl fra Hawaii litt med årets sommer i minne. Det har liksom vært temmelig Hawaii i mjøsområdet i sommer. Og så begynte det å regne selvfølgelig, men det gjør det kanskje minst like greit at vi lesker oss med noe som virkelig smaker av sommer.

Kona Brewing sine øl, i alle fall et utvalg av dem, har dukket opp i norske hyller de siste årene. Jeg plukket opp mitt eksemplar på Meny, der ølet koster drøyt 40 kroner for en 0,33-flaske.

For et par år siden drakk vi lagerølet fra Kona, denne gangen er det en Island IPA vi har i glasset. Med en alkoholprosent på 4,5 og 40 på bitterhetsskalaen.

Kona Island IPA skal ifølge bryggeriet gi følelsen og smaken av Hawaii. Nå har ikke jeg vært der, så jeg tør ikke gå god for det, men her er i alle fall rikelige mengder med tropiske smaksinnslag. Med hulmesortene Millennium, Azacca og Galaxy i bøtta, kombinert med at bryggeriet faktisk tilsetter noe pasjonsfrukt, så kan de av dere som kan deres humle sikkert fort regne dere fram til at her blir det bitterhet og fruktighet i fokus.

Som matøl synes jeg faktisk at dette blir ei ause for mye, dette er et øl som er skapt for å sitte på bryggekanten eller ligge i hengekøya med dogg på glasset. Jeg er ofte ingen talsperson for å drikke for kaldt øl, men her er det så mye fruktighet du ikke greier å ta livet av uansett at denne kan du godt åpne rett fra kjøleskapet. Det er folkelig og fint.

Det kan nok bli litt mye tropisk frukt for noen, men Konas Island IPA er unektelig frisk og smaker av sommer og sol. Sånn sett kan den være fin å klamre seg til nå som sommeren virkelig truer med å stikke av for en god stund.

Island IPA

Kona Brewing Co.

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.