• 6_Bilde?6_Bilde

Forrige fredag løftet jeg fram et temmelig ungt mikrobryggeri fra det greske ferieparadiset Kreta. Det har så smått, også i dette området der turistene først og fremst vil ha lys og iskald lagerøl eller pils, dukket opp en lokal ølkultur.

De som leste ølspalten for en uke siden husker sikkert at vi var meget begeistret for en fatvariant av en ufiltrert lager fra dette bryggeriet. Siden da har mannskapene her i ølspalten vært på bryggeribesøk og omvisning på mikrobryggeriet, som ligger bare halvannen mil utenfor Platanias. Foreløpig er det kun på bryggeriet du får kjøpt dette mikrobrygget på flaske. Men det er verdt turen.

Jeg smakte meg gjennom pale ale, dunkel, en belgisk variant, lager og pilsner, og alle falt meget godt i smak. Men aller best liker jeg denne pale alen. Seks prosent sterk, brygget etter renhetsloven og humlet med Cascade. Ølet har en nydelig, nesten kremet karamelltone. Det er langt og sammensatt, og særdeles fint balansert ut med en bitterhet som sitter.

Jeg vet at mange sikkert skal nedover en tur i høstferien, og da må du i så fall gi meg ditt ord på at du forsøker deg på dette lokale ølet.

Cretan Brewery har kapasitet til 600.000 liter øl i året. Vann er en stor utfordring i dette tørre øysamfunnet; masseturismen overforbruker vannressursene. Bryggmesteren har funnet en måte å redusere vannforbruket fra 10 liter per ferdig liter øl, til fem. Vørteren presses for vann etter bruk, og vannet brukes til å vanne jordbruksjord i nærområdet

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.