Vi går kanskje litt smalt ut denne fredagen. Og da tenker jeg ikke først og fremst på den herlig snodige ølflaska, for øvrig ganske typisk for mange av de italienske småbryggeriene. Men også på smak og innhold.

Birra del Borgo Perle ai Porci Oyster stout. Det er ølnavnet sitt, det! Birra del Borgo er bryggeriet, og dette brygget er en nyhet hos Vinmonopolet. Og vi bemerker at vi da snakker om bestillingsutvalget. Den holder 5,2 prosent alkohol og koster 60 kroner.

Flaska er jo morsom, da. Med det rosa grisetrynet og sin italienske designervri. Italienerne elsker jo design, en av mine favoritthistorier fra bilbransjen er da Alfa Romeo skulle lansere en ny modell. Og hadde glemt å sette igjen plass til registreringsskiltene foran. Det er nydelig. Men innholdet er også spennende. Ja visst er den svart som en østers. Og lukter lett søtlig av lakris. Men det er i munnen den virkelig skiller seg fra mye annen stout. Den er myk og bløt, og har fine, diskrete toner av sjokolade. Og. Den har en liten tvist. En mineralsk, ja nær salt, vri. Det er her østersbiten kommer inn. En riktig avstemt stout og østers er nemlig en aldeles nydelig kombinasjon. Jeg testet det første gang ut i den berømte østersbaren i kjelleren på Grand Central i New York. I stedet for å velge Chablis eller en tørr musserende, gikk jeg for svart øl. Det var en ren åpenbaring.

Og selv om jeg ikke har testet dette ølet til østers, så er det mye i smaken – et sted i balansen mellom sjokoladesødmen og saltet – som sier meg at dette ølet vil funke til østers. Det er ikke så mye et øl du nyter alene, selv om smakene er rene og gode nok. Men sprett deg noe av havets beste og en italiener på rar flaske. Det tror vi er selvpleie på høyt nivå.

Perle ai Porci Oyster st.

Birra del Borgo

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.