Det er sommer og festivaltid, og selv om dette ølet riktignok også er å få kjøpt på flaske hos Vinmonopolet, er det alltid stas å få det fra kran hos bryggeriet.

Ølet vi byr deg på er Geriljagress fra Grünerløkka brygghus i Oslo. Over disk kostet mitt lille 0,4-glass 97 kroner. Du får flaskevarianten på halvliter hos polet til 87 kroner. Dette er en kraftig dobbel IPA med 8,5 prosent alkohol og rikelig med muskler.

Det første som slo meg da jeg benket meg på uteserveringen til brygghuspuben, var den nydelige gyllenoransje fargen på dette ølet i stettglasset med stor G på. Opp fra ølet stiger den umiskjennelige lukten av fruktige humlesorter. Munnfølelsen er umiddelbart av typen at man kan merke dette er et sterkt brygg. Her er fyldige, rike toner av gromt malt i følge med rike mengder sitrustoner og – ja – en liten anelsen av sommerlig gress. Så vidt jeg kunne lese meg til, bruker brygghuset hele fem humlesorter i ølet. Det gir en kompleks karakter, og en nokså bøs bitterhet i avslutningen.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er veldig glad i, sånn generelt, kraftige, rike IPA-varianter. Å gå inn på en norsk bryggeripub og bestille seg en slik en over disk er derfor et ørlite glimt av øllykke for undertegnede.

Grünerløkka brygghus har tatt fram en kraftfull og maskulin IPA som biter godt fra seg, og som er en lang og god smaksopplevelse. Skal du ikke til hovedstaden, så er den tilgjengelig i bestillingsutvalget hos Vinmonopolet. Det er nok en fordel at du liker IPA med hår på. Men gjør du det, finnes det knapt en bedre måte å belønne seg selv på etter plenklippen enn Geriljagress fra Grünerløkka brygghus.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.