Det er sommer og festivaltid, og selv om dette ølet riktignok også er å få kjøpt på flaske hos Vinmonopolet, er det alltid stas å få det fra kran hos bryggeriet.

Ølet vi byr deg på er Geriljagress fra Grünerløkka brygghus i Oslo. Over disk kostet mitt lille 0,4-glass 97 kroner. Du får flaskevarianten på halvliter hos polet til 87 kroner. Dette er en kraftig dobbel IPA med 8,5 prosent alkohol og rikelig med muskler.

Det første som slo meg da jeg benket meg på uteserveringen til brygghuspuben, var den nydelige gyllenoransje fargen på dette ølet i stettglasset med stor G på. Opp fra ølet stiger den umiskjennelige lukten av fruktige humlesorter. Munnfølelsen er umiddelbart av typen at man kan merke dette er et sterkt brygg. Her er fyldige, rike toner av gromt malt i følge med rike mengder sitrustoner og – ja – en liten anelsen av sommerlig gress. Så vidt jeg kunne lese meg til, bruker brygghuset hele fem humlesorter i ølet. Det gir en kompleks karakter, og en nokså bøs bitterhet i avslutningen.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er veldig glad i, sånn generelt, kraftige, rike IPA-varianter. Å gå inn på en norsk bryggeripub og bestille seg en slik en over disk er derfor et ørlite glimt av øllykke for undertegnede.

Grünerløkka brygghus har tatt fram en kraftfull og maskulin IPA som biter godt fra seg, og som er en lang og god smaksopplevelse. Skal du ikke til hovedstaden, så er den tilgjengelig i bestillingsutvalget hos Vinmonopolet. Det er nok en fordel at du liker IPA med hår på. Men gjør du det, finnes det knapt en bedre måte å belønne seg selv på etter plenklippen enn Geriljagress fra Grünerløkka brygghus.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00