Det er som kjent Grans som er «hoffleverandør» av øl til Rema 1000, både rimelig pilsner på boks og andre sorter øl. En american pale ale, en krystallhvete osv. Det kan synes som om et bredt sortiment fra Grans er blitt enda viktigere for Rema 1000 etter at de kvittet seg med en del andre bryggerier og skapte litt støy.

l_spesial_Lade_Blonde

Denne uka drikker vi Lade Gaards Blonde her i ølspalten. Kjøpt på Rema 1000 for noenogtredvekroner. Kommer på 0,33-flaske og holder 4,7 butikkprosent.

Jeg er jo veldig glad i den belgiske og mellomeuropeiske overgjærede lyse alestilen. Det er nydelige øltyper, leskende, fruktige, med en liten snert og like perfekte å drikke alene som koseøl som til masse ulik mat. I det hele tatt. Lades, altså Grans, Blonde er brygget helt tradisjonelt overgjæret, og humlet med cascade. En viss prosent hvetemalt gir den rette følelsen. Jeg har brygget en del blonde i mitt hjemmebryggeri, og bruker da litt andre humlesorter som regel, cascade har jeg mer satt min lit til i pale ales og IPAs. Men her dukker den altså opp.

Rema-blondina er et friskt og fruktig øl. Det er markant bittert, og det er der den amerikanske humla kommer inn i bildet. Cascade-humla ligger gjerne på et alfasyreinnhold på seks-sju prosent. Ikke voldsomt høyt, men det er nok til å legge en bittersnert på dette ølet.

Lade Gaards Blonde er et helt fint og leskende øl nå på sommeren. Målt opp mot mine favoritter innen sjangeren så kommer det litt til kort, men det er for all del et øl som er både veldig anvendelig og lett å like. Så det blir en finfin firer på terningen, og tommel opp for ei ukomplisert blondine.

Blonde

Lade Gaards Brygghus

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.