Det er som kjent Grans som er «hoffleverandør» av øl til Rema 1000, både rimelig pilsner på boks og andre sorter øl. En american pale ale, en krystallhvete osv. Det kan synes som om et bredt sortiment fra Grans er blitt enda viktigere for Rema 1000 etter at de kvittet seg med en del andre bryggerier og skapte litt støy.

l_spesial_Lade_Blonde

Denne uka drikker vi Lade Gaards Blonde her i ølspalten. Kjøpt på Rema 1000 for noenogtredvekroner. Kommer på 0,33-flaske og holder 4,7 butikkprosent.

Jeg er jo veldig glad i den belgiske og mellomeuropeiske overgjærede lyse alestilen. Det er nydelige øltyper, leskende, fruktige, med en liten snert og like perfekte å drikke alene som koseøl som til masse ulik mat. I det hele tatt. Lades, altså Grans, Blonde er brygget helt tradisjonelt overgjæret, og humlet med cascade. En viss prosent hvetemalt gir den rette følelsen. Jeg har brygget en del blonde i mitt hjemmebryggeri, og bruker da litt andre humlesorter som regel, cascade har jeg mer satt min lit til i pale ales og IPAs. Men her dukker den altså opp.

Rema-blondina er et friskt og fruktig øl. Det er markant bittert, og det er der den amerikanske humla kommer inn i bildet. Cascade-humla ligger gjerne på et alfasyreinnhold på seks-sju prosent. Ikke voldsomt høyt, men det er nok til å legge en bittersnert på dette ølet.

Lade Gaards Blonde er et helt fint og leskende øl nå på sommeren. Målt opp mot mine favoritter innen sjangeren så kommer det litt til kort, men det er for all del et øl som er både veldig anvendelig og lett å like. Så det blir en finfin firer på terningen, og tommel opp for ei ukomplisert blondine.

Blonde

Lade Gaards Brygghus

Terningkast: 4

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00