Helt rått er en pale ale som selges med butikkstyrke på 4,7 prosent. Spesialbutikken Gulating tar 50 kroner for 0,33-boksen.

Det er flere ting som skiller dette fra andre pale ales der ute. Først og fremst er det et uvanlig grep i at vørteren ikke er kokt. For den som ikke kan bryggeprosess, foregår den litt enkelt sagt slik at ølet meskes rundt en time før vørteneren deretter kokes og tilsettes humle. I bryggingen av Helt rått har Ego hoppet over kokingen. Gjæringen er også spesiell. Der bruker bryggeriet en gammel gjærstamme fra Hornindal.

Hva er det så som kommer ut til den som drikker etter en slik prosess? Jo, en lys, luftig, lettdrikkelig og fin pale ale. Den er nokså kraftig humlet, og det er først og fremst det som sitter igjen som et inntrykk etter å ha drukket ølet. Personlig må jeg bare si at jeg ikke helt greier å sette fingeren på et smaksmessig resultat av at vørteren ikke er kokt. Ølet er et pale ale av det lettere slaget, et realt sommerøl egentlig, som du fint kan drikke til grillmaten din. Det er først og fremst fruktigheten og humlekarateren som sitter igjen som et inntrykk etter dette ølet. En femtilapp per boks er for så vidt nok, men det er småskalaøl og således kanskje prisen man må betale for noe som er litt unikt.

Ego brygghus ligger på Torp utenfor Fredrikstad. Det er et ungt og spennende bryggeri som viser at de ikke er redde for å eksperimentere og prøve ting. Helt rått pale ale får en veldig god firer på terningen av meg. Det er et øl som forlenger sommerfølelsen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.