Ja, skal det være en himla god porter, kanskje? Sånn for å starte på en høst full av godt, mørkt øl?

Vi henter ukas øl fra nyhetene hos Vinmonopolet. Og vi har dukket ned i spesialutvalget og hentet fram en skotte så god at jeg har beveget meg i området rundt å bestille meg kilt.

For 68 kroner kan du bli eier av den 5,5 prosent sterke Windswept Clavie smoked porter. På 0,33-flaske. Det er blant høstens bedre vel anvendte 70 kroner om du spør meg.

Denne røykporteren fra skotske Speyside holder det den lover, og vel så det. Med det samme den er på tur ned i glasset sitt så frigjøres et univers av jordlig røyklukt. Ølet lukter rikt og organisk av våte jordtoner, myr, skog, lær og litt tobakk. I munnen er det en fin fylde, selv om dette ølet ikke er av de kraftigste «matporterne» der ute. Røyksmaken er meget til stede, likeså lær- og tobakkstonene. Jeg kunne tenkt meg en aning mer bitterhet i avslutningen for å stramme opp det hele, men – som sagt – dette er likevel et aldeles nydelig øl.

Siden det er et øl fra spesialutvalget så ligger det i kortene at det ikke vil bli å få tak i over alt. Og der det er å få tak i, er det neppe mange flaskene av det. Det er litt synd, fordi dette er en porter som hadde fortjent et bredere ølpublikum.

Windswept Brewing Company har lunket på mesken siden 2012. Bryggeriet er inne hos Vinmonopolet også med en annen mørk seksprosenter, som er plassert i bestillingsutvalget. Den skal jeg komme tilbake til. I mellomtiden må du prøve å få kloa i en flaske av denne veldig, veldig gode røykporteren.

Clavie smoked porter

Windswept Brewing Co.

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.