De tok 88 kroner for en 0,33-boks med Moo thunder stout fra Butternuts Brewery, som ligger upstate New York. Alkoholinnholdet er på folkelige 4,9 prosent. Den er også tilgjengelig hos Vinmonopolet i bestillingsutvalget og koster da 50 kroner.

Butternuts er lokalisert på det som tidligere var en melkegård, og derfor denne innfallsvinkelen med ku og melk. Og melk er, faktisk, et stikkord også for dette ølet. Moo thunder stout er en silkemyk og høflig stout som smyger seg ned halsen din. Den lukter søtt og harmonisk av litt kaffe og vanilje. En kunne saktens kanskje ønske seg litt mer fylde og kanskje litt røffere struktur i en stout, men samtidig er den melkeaktige, nær uimotståelige mykheten noe av greia med dette ølet.

Jeg nyter iblant nokså hårete imperial stout-varianter, sånne som gror barter på deg mens du drikker. Denne er helt i andre enden av skalaen. Den er svært snill og skulle ikke kunne skremme vekk noen. Jeg drakk ølet som en dessert etter et måltid av italienske, salte skinker og det var en aldeles super avslutning på måltidet. Dette er et dessertøl.

Jeg funderer på å benytte dette ølet som etterdrink til høstens kommende rakfiskmåltider. Det er en vri som skulle funke, og med sine «norske» melkeundertoner bør det kulturelt sett heller ikke bli helt feil. Uansett er den ukomplisert og myk introduksjon til stoutens verden for dem som måtte være skeptiske til de mørkeste fristelsene.

Moo thunder stout

Butternuts Brewery

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.