Synes du hverdagen kom litt brått på? På tide med litt trøst og en reminder om en lang og varm sommer? En ølredaksjon preget av lett hverdagsblues har vært i butikkhyllene og lett fram et øl som kan være medisin.

Og vi kom hjem med Amundsens Everyday hero, fra Amundsens new world IPA-serie. Den kommer på boks med butikkstyrke på 4,7 prosent og koster 39 kroner hos Meny.

Hverdagshelten kommer i boks der du kan trekke av hele lokket og drikke. Her kiles du umiddelbart i nesa av godsakene. Oslobryggeriet humler denne lyse, nokså lette IPA-varianten med Magnum, Amarillo og Citra. Det gir et smaksbilde av litt tropisk frukt og lukt av nyslått gras. Det både lukter og smaker sommer av dette ølet.

IPA-bølgen som red oss noe så voldsomt i starten av mikrobrygg-revolusjonen har lagt seg litt men det er fortsatt et hav av IPA i ymse varianter der ute. Denne fra Amundsen er i den lette, lettdrikkelige enden av skalaen. Ikke så mye et matøl synes jeg, selv om det helt sikkert fungerer til en liten burger. Men dette er et godt, kjølig glass humlesnert på tampen av kvelden når du skal roe ned med ei bok eller bare sitte og klappe katta. Da funker denne aldeles perfekt.

For kjennere av IPA, og for dem som liker sine på den mer rustikke siden, så vil trolig Everyday hero fra Amundsen være et litt for lett og uinteressant alternativ.

Amundsen har ølsorter tilgjengelige både hos Vinmonopolet og i dagligvarehandelen.

Everyday hero IPA

Amundsen bryggeri

Trond Svendsen

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.