Som vanlig er det en jungel der det gjelder å orientere seg som best man kan.

Jeg gikk til samarbeidsprosjektet Hooker Beer Norway, som er et giftermål mellom Stangholmen fyr, Thomas Hooker Brewery og California Craft Beer. Det er en sjurosents porter av småskalabrygg vi snakker om her, og til den ganske – med norske høykostøyne – hyggelige pris av kroner 42 per 0,33 engangsflaske.

Jeg innrømmer at det var med et lite snev av konservativ skepsis at jeg jekket min porter og helte brygget i glasset. Kokosnøtt kan gå begge veger. Tenkte jeg. Lukten inviterte meg ned i et landskap av – helt korrekt – kokosnøtt og kaffe og trøffelsjokolade. Tradisjonelle portertoner blandet med dette litt skumle.

Det gikk ikke så lenge før jeg hadde snudd skepsisen til begeistring. Kokossmaken er til stede, men ikke dominant i smaksbildet. Den forsterker sjokoladesødmen som hviler i dette samarbeidsølet, og det gir – i små doser, vil jeg poengtere – et godt, fyldig, kremet og rundt dessertøl som er lett å like. Trolig også lett å mislike, om man ikke fikser kokossmaken, for den er der og ikke til å ta feil av.

Hooker Shore leave coconut porter, ølets ambisiøse og fulle navn, er et veldig godt øl med et særpreg som gjør at det kanskje blir litt enten eller om man liker det. Jeg plasserer meg i begeistret-kategorien, men også på den siden av skalaen så er det enighet om at det holder med en liten og kraftig 0,33. Den er såpass at du kanskje til og med kan dele den ut på to små glass og servere den som dessert når du har ølvenner på middagsbesøk.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.