For noen år tilbake kjørte jeg rundt på New England-kysten av USA. Småstatene med kystlinje rundt Boston er herlige mat- og ølstater, med rik kystkultur, særegen byggestil, like særegne innbyggere og masse godt øl. Det er et hav av interessante småbryggerier i dette området. Bare Portland i Maine er verdt et besøk for å spise fersk hummer og drikke lokalt øl.

Nå er det blitt sluppet noen «neipa’er» på polet. Altså New England IPA. En neipa kjennetegnes gjerne av at det er brukt lysere malt, og gjerne innslag av hvete i ulik grad, som base. Det gir et lysere og kanskje litt friskere øl enn tradisjonelle pale ales og IPAer. Ølet har fått sitt kallenavn fordi det er typisk for New England-regionen.

Svenske Poppels Bryggeri er ute i hyllene hos Vinmonopolet nå med en sjuprosenter på 0,33-boks. Den koster 46 kroner, og er verdt hver eneste øre av prisen sin.

Jeg er glad i denne øltypen, friskheten av hvetemalt kombinert med humlesnert er en kombinasjon som min gane setter umåtelig stor pris på.

Poppels-neipaen har en flott, lysgyllen farge og lukter himmelsk godt av frukt. I munnen er den balansert og flott, nesten litt kremet i stilen, og bryggeriet har skapt en nær perfekt balanse av friskhet og syre og greier å avslutte det hele til en dundrende sekser med en humlebitterhet som står til 30 på IBU-skalaen, og som føles dønn kanakas riktig.

Poppels New England IPA er det perfekte ølet å gå mot vinterens avslutning med. Dette ølet lukter og smaker av vår, og det er ingen tvil om at det står seg sterkt her i ølredaksjonen.

New England IPA

Poppels Bryggeri

Trond Svendsen

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.