For noen år tilbake kjørte jeg rundt på New England-kysten av USA. Småstatene med kystlinje rundt Boston er herlige mat- og ølstater, med rik kystkultur, særegen byggestil, like særegne innbyggere og masse godt øl. Det er et hav av interessante småbryggerier i dette området. Bare Portland i Maine er verdt et besøk for å spise fersk hummer og drikke lokalt øl.

Nå er det blitt sluppet noen «neipa’er» på polet. Altså New England IPA. En neipa kjennetegnes gjerne av at det er brukt lysere malt, og gjerne innslag av hvete i ulik grad, som base. Det gir et lysere og kanskje litt friskere øl enn tradisjonelle pale ales og IPAer. Ølet har fått sitt kallenavn fordi det er typisk for New England-regionen.

Svenske Poppels Bryggeri er ute i hyllene hos Vinmonopolet nå med en sjuprosenter på 0,33-boks. Den koster 46 kroner, og er verdt hver eneste øre av prisen sin.

Jeg er glad i denne øltypen, friskheten av hvetemalt kombinert med humlesnert er en kombinasjon som min gane setter umåtelig stor pris på.

Poppels-neipaen har en flott, lysgyllen farge og lukter himmelsk godt av frukt. I munnen er den balansert og flott, nesten litt kremet i stilen, og bryggeriet har skapt en nær perfekt balanse av friskhet og syre og greier å avslutte det hele til en dundrende sekser med en humlebitterhet som står til 30 på IBU-skalaen, og som føles dønn kanakas riktig.

Poppels New England IPA er det perfekte ølet å gå mot vinterens avslutning med. Dette ølet lukter og smaker av vår, og det er ingen tvil om at det står seg sterkt her i ølredaksjonen.

New England IPA

Poppels Bryggeri

Trond Svendsen

Terningkast: 6

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00