Lervigs utmerkede pale ale-variant Lucky Jack er sikkert kjent for mange av dere. Den er god og jeg har alltid likt den, med sin amerikanske stil, litt snillere enn en IPA. Bryggeriet har faktisk brygget sin Lucky Jack helt siden 2010.

Lervig har en «turboversjon» av Lucky Jack tilgjengelig på Vinmonopolet. Extra hard IPA kaller de den, og det er en seksprosenter på 0,33 panteboks. Prisen er 40 kroner.

Det er liten tvil om at dette er mer enn butikkvarianten. Her er mer smak, større fylde, et mer kremet preg og masse humle. Lervig humler dette brygget med citra, chinook og amarillo. Så for «hopheads» og humlesusere med særlig hang til amerikansk vestkyst-stil, så burde dette funke meget bra.

Ølet har en mørk gyllen kulør, nesten brun, og det slipper en odør av frukt og furuskog oppover. Extra hard IPA har en lengre smak enn butikkvarianten av Lucky Jack. Du merker de ekstra små prosentene. Bryggeriet har jaktet på mer, basert på en vinner, og mer er det blitt. På bitterhetsskalaen klokker dette ølet inn på 55 IBU.

Jeg synes Lervig fortsetter å klemme til med god pale ale, også når de gir litt gass og trekker sin lille klassiker over i IPA-land. Extra hard IPA er heller ikke voldsomt dyr, så den burde ha forutsetninger til å bli godt tatt imot. Bryggeriet anbefaler selv at ølet stal drikkes til «sterk kost», sterke kjøttretter eller fet fisk.

Vinmonopolet har plassert ølet i bestillingsutvalget. På Hamar sto den i alle fall i hyllene og var enkelt tilgjengelig. Lervig skuffer meg sjelden, og ei heller denne gangen.

Extra hard IPA

Lervig Aktiebryggeri

Trond Svendsen

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.