• DOMMPAPP

Vi fortsetter vår lille vandring gjennom juleøl litt utenom det tradisjonelle juleølet. Av de rundt 200 sortene med juleøl som ble sluppet på polet så er det en rekke mindre norske bryggerier.

Ett av disse er Inderøy Gårdsbryggeri. De har flere øl inne hos Vinmonopolet, og til jul nå så slapp de en liten rakett av en quadruppel, som holder hele 10,2 prosent og kommer på halvlitersflaske. Prisen er stive 200 kroner.

Dommpapp er brygget i tradisjonell klosterstil med tydelig belgisk påvirkning. Dette ølet har en noe tydeligere sødme enn mange av inspirasjonskildene. Det henger såpass tungt igjen på leppene at man kan kjenne sødmen. Smaksbildet er ellers perlende og fruktig, og den høye alkoholstyrken er så absolutt merkbar. Avslutningen er tørr, men ikke bitter med hint av treverk.

Det er vanskelig å gi noen matanbefaling til dette ølet synes jeg, men det kan godt være at du kan dele ei flaske på to i alle fall til svineribba. For meg blir det først og fremst et øl som nytes for seg selv. Om du skal servere det til mat, så ha den høye alkoholstyrken i bakhodet. Det er ikke sikkert du skal servere akevitt til dette ølet på julaften, for å si det på den måten.

Jeg har vaklet litt mellom en firer og en femmer på terningen. Jeg lander på det siste og er i godlune, men medgir at det er en femmer med et lite minus bak. Ølet er godt, men mangler det der lille ekstra for å gå helt til topps.

Vinmonopolet har dette ølet listet i tilleggsutvalget sitt. På Hedmarken er det tilgjengelig på Hamar-polet, som jo har svært mye av det juleølet som er sluppet på markedet i år.

Dommpapp

Inderøy Gårdsbryggeri

Trond Svendsen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00