• DOMMPAPP

Vi fortsetter vår lille vandring gjennom juleøl litt utenom det tradisjonelle juleølet. Av de rundt 200 sortene med juleøl som ble sluppet på polet så er det en rekke mindre norske bryggerier.

Ett av disse er Inderøy Gårdsbryggeri. De har flere øl inne hos Vinmonopolet, og til jul nå så slapp de en liten rakett av en quadruppel, som holder hele 10,2 prosent og kommer på halvlitersflaske. Prisen er stive 200 kroner.

Dommpapp er brygget i tradisjonell klosterstil med tydelig belgisk påvirkning. Dette ølet har en noe tydeligere sødme enn mange av inspirasjonskildene. Det henger såpass tungt igjen på leppene at man kan kjenne sødmen. Smaksbildet er ellers perlende og fruktig, og den høye alkoholstyrken er så absolutt merkbar. Avslutningen er tørr, men ikke bitter med hint av treverk.

Det er vanskelig å gi noen matanbefaling til dette ølet synes jeg, men det kan godt være at du kan dele ei flaske på to i alle fall til svineribba. For meg blir det først og fremst et øl som nytes for seg selv. Om du skal servere det til mat, så ha den høye alkoholstyrken i bakhodet. Det er ikke sikkert du skal servere akevitt til dette ølet på julaften, for å si det på den måten.

Jeg har vaklet litt mellom en firer og en femmer på terningen. Jeg lander på det siste og er i godlune, men medgir at det er en femmer med et lite minus bak. Ølet er godt, men mangler det der lille ekstra for å gå helt til topps.

Vinmonopolet har dette ølet listet i tilleggsutvalget sitt. På Hedmarken er det tilgjengelig på Hamar-polet, som jo har svært mye av det juleølet som er sluppet på markedet i år.

Dommpapp

Inderøy Gårdsbryggeri

Trond Svendsen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.