Jeg var ute etter et øl som kunne føles litt som høst. Både se ut som høst og smake litt som høst. Som gult løv på rå jordbakke. Så da endte jeg opp i Vinmonopolets bestillingsutvalg (igjen) og fant fram til en italiener som til de grader matchet de litt spesielle kriteriene.

På boks finner du Birrificio Lambrate sin Robb de Matt rye IPA. Altså har vi rug i mesken. Vi har 5,5 prosent alkohol og en prislapp på 50 kroner.

Og apropos høst. Den grågule fargen på dette nydelig ufiltrerte og ganske ugjennomsiktige ølet lover godt. Det stiger friske toner opp fra glasset. Det lukter faktisk nesten litt rå graseng. Men det er i munnen at dette ølet virkelig lever og leverer. Det dukker til stadighet opp IPA-varianter med innslag av rug. Denne er så definitivt blant de mer vellykkede. Lambrates rug-IPA har en flott maltkarakter, kjempefin fylde og et smaksbilde der malttonene og humlekarakteren fungerer utrolig godt sammen.

Jeg drakk det uten mat til, men dette er en IPA du fint kan servere til vilt og kraftige kjøttretter utover høsten.

Birrificio Lambrate ligger utenfor Milano, og vi har opp gjennom årene vært bortom dette bryggeriet også tidligere i denne spalten. Det har endt godt hver eneste gang, og rug-IPAen er intet unntak. Bryggeriet har holdt det gående siden 1996, og var således tidlig ute i «mikrorevolusjonen». Bryggeriet har en egen bryggeripub som er vel verdt et besøk om du er i regionen, du finner nærmere opplysninger på nettet.

Vi klasker en sekser i bordet for Birrificio Lambrate Robb de Matt rye IPA. Og mener den er vel fortjent.

Robb de Matt rye IPA

Birrificio Lambrate

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.