Og det går rett vest. Geografisk sett. I form av øl fra rogalandsbryggeriet Lervig. Hazy days kommer på halvliters panteboks, holder 4,7 prosent og koster nokså stive 79 kroner hos ølforretningen Gulating.

Hazy days er et tørrhumlet, lyst pale ale i amerikansk stil. Du kan allerede når du trekker opp boksen kjenne odøren av humle. På tur ned i drikkeverktøyet så åpner dette ølet seg virkelig opp, og slipper ut en sommerlig, frisk lukt av godsakene. Det står skrevet på boksen at dette er et øl du bør la bli stående i hylla om du ikke er et realt humlehode når det kommer til øl. Lervig har sine ord i behold.

Her er særs rause mengder med tropiske aromaer, furunål, grønt gras og humlestikk i nesen. Ølet er ganske slankt og magert i kroppen. Det er humlearomaene som bærer smaksopplevelsen i dette ølet. Personlig er jeg glad i humle, men liker at det ofte kombineres med et kraftigere, sterkere øl som har litt «kropp». Lervig har tatt fram et ultrafriskt brygg i Hazy days, men personlig synes jeg det blir litt sånn humle for humlas skyld.

Lervig Aktiebryggeri i Stavanger har helt siden oppstarten vært et bryggeri som tøyer grensene for det aksepterte og «normale» innen ølbrygging. Resultatet er at de stadig vekk leverer gode brygg, og personlig har jeg vært mest begeistret for bryggeriets mer mørkere sider. Der har de vært virkelig gode. Hazy days er først og fremst et realt humlebonanza, og en god en sådan, selv om det blir litt vel tynt og mangler litt body. Og prisen er for høy for hva det er.Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00