Og det går rett vest. Geografisk sett. I form av øl fra rogalandsbryggeriet Lervig. Hazy days kommer på halvliters panteboks, holder 4,7 prosent og koster nokså stive 79 kroner hos ølforretningen Gulating.

Hazy days er et tørrhumlet, lyst pale ale i amerikansk stil. Du kan allerede når du trekker opp boksen kjenne odøren av humle. På tur ned i drikkeverktøyet så åpner dette ølet seg virkelig opp, og slipper ut en sommerlig, frisk lukt av godsakene. Det står skrevet på boksen at dette er et øl du bør la bli stående i hylla om du ikke er et realt humlehode når det kommer til øl. Lervig har sine ord i behold.

Her er særs rause mengder med tropiske aromaer, furunål, grønt gras og humlestikk i nesen. Ølet er ganske slankt og magert i kroppen. Det er humlearomaene som bærer smaksopplevelsen i dette ølet. Personlig er jeg glad i humle, men liker at det ofte kombineres med et kraftigere, sterkere øl som har litt «kropp». Lervig har tatt fram et ultrafriskt brygg i Hazy days, men personlig synes jeg det blir litt sånn humle for humlas skyld.

Lervig Aktiebryggeri i Stavanger har helt siden oppstarten vært et bryggeri som tøyer grensene for det aksepterte og «normale» innen ølbrygging. Resultatet er at de stadig vekk leverer gode brygg, og personlig har jeg vært mest begeistret for bryggeriets mer mørkere sider. Der har de vært virkelig gode. Hazy days er først og fremst et realt humlebonanza, og en god en sådan, selv om det blir litt vel tynt og mangler litt body. Og prisen er for høy for hva det er.Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.