Tank 7 fra Boulevard i Kansas har lenge vært en favoritt hos meg og mange nordmenn. Dette amerikanske taket på en tradisjonell mellomeuropeisk gardsøl har ofte vært utsolgt, til tross for at den kun har vært tilgjengelig på 0,75 storflaske med champagnekork. Prisen ligger på rundt 150 kroner.

Men nå er det noen nyheter på Vinmonopolet, og blant disse er en 0,33-versjon av dette ølet. 8,5 prosent sterkt og til 60 kroner. Ølet kommer fra Boulevard Brewings såkalte smokestack-series, og det ligger en morsom historie bak navnet. Da de eksperimenterte med dette ølet og forsøkte å sette sammen et brygg som skulle nagle følelsen av et belgisk gardsøl, så skjedde det et eller annet i gjæringstank nummer sju som tilførte brygget det bryggerne mente var en magisk smak. Dermed ble ølet hetende Tank 7, og det er et av bryggeriets mest populære til dags dato.

Og ølet er godt. Den strågule fargen kan kanskje hinte om en lettvekter, men tro om igjen. Tank 7 er et fyldig, kraftfullt øl med rikelig innslag av eplefrukt og kryddertoner. Det er leskende og moderat bittert med hint av pepper i avslutningen. Dette er et øl som har rikelig med bruksretninger i matvegen. Hva med å prøve det til ost?

Men det er også påskeølet framfor noe, i min bok i alle fall. Tank 7 smaker av sol og varme, og det er ikke til å undres over at bryggeriet har gjort suksess med dette i årevis. Boulevard Brewing har vært med på hele den amerikanske mikrobryggeri-revolusjonen. De ble startet tilbake i 1989. Polet har et par IPA-nyheter fra samme bryggeri på gang inn i bestillingsutvalget nå, så for den som er interessert i å sjekke ut bryggeriet er det mer å velge i. Men Tank 7 er og blir en klassiker.

Tank 7

Boulevard Brewing

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.