Ægir har sammen med Beavertown Brewery i London tatt fram en hybrid. En krysning av witbier og India pale ale.

Resultatet finnes å kjøpe på 0,33-boks hos Vinmonopolet. Ølet koster 56 kroner og inneholder voksne åtte prosent alkohol.

Å inngå ekteskap mellom hvetebasert øl og IPA er jo blitt en ganske vanlig øvelse etter hvert. Både i dagligvarehandelen og på polet finnes det flere varianter å velge i. Ægir/Beavertown sin er plassert i basisutvalget.

Det er en skikkelig fin rustoransje farge som åpenbarer seg om man dropper å drikke av boksen, som har Ægirs velkjente topp der man kan dra av hele lokket, og gjør som meg og tømmer innholdet over i et glass. Jeg drikker disse hybridbryggene en anelse kaldere enn jeg normalt ville med en ren IPA. Allerede ved temperatur bare et par grader over kjøleskapskald kommer det masse fine smaker fram.

Og for en nydelig smak bryggeriene har greid å brygge seg fram til. Anslaget er svalt og fint og rundt, og byr på en helt nydelig krysning av wit-ølets fruktighet med en ganske raus dose humlearoma, selv om ølet ikke oppleves spesielt bittert. Ægir har i det hele tatt lyktes svært godt i å ta fram et øl som balanserer alt så godt. En flott maltkarakter med en liten sødme i, masse fin humlearoma og samtidig den lille snerten og fruktsyren du forventer fra en witbier.

Ægir/Beavertown Bæver er en veldig god og vellykket hybrid. En av de bedre jeg har drukket til nå. Jeg leste til min glede at ølet er å få som bryggesett til oss som brygger selv. For dem som ikke gjør det, er vår anbefaling herved lagt på disken. Bæver er et kjempegodt øl.

Bæver

Ægir/Beavertown

Trond Svendsen

Terningkast: 6

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00