Ægir har sammen med Beavertown Brewery i London tatt fram en hybrid. En krysning av witbier og India pale ale.

Resultatet finnes å kjøpe på 0,33-boks hos Vinmonopolet. Ølet koster 56 kroner og inneholder voksne åtte prosent alkohol.

Å inngå ekteskap mellom hvetebasert øl og IPA er jo blitt en ganske vanlig øvelse etter hvert. Både i dagligvarehandelen og på polet finnes det flere varianter å velge i. Ægir/Beavertown sin er plassert i basisutvalget.

Det er en skikkelig fin rustoransje farge som åpenbarer seg om man dropper å drikke av boksen, som har Ægirs velkjente topp der man kan dra av hele lokket, og gjør som meg og tømmer innholdet over i et glass. Jeg drikker disse hybridbryggene en anelse kaldere enn jeg normalt ville med en ren IPA. Allerede ved temperatur bare et par grader over kjøleskapskald kommer det masse fine smaker fram.

Og for en nydelig smak bryggeriene har greid å brygge seg fram til. Anslaget er svalt og fint og rundt, og byr på en helt nydelig krysning av wit-ølets fruktighet med en ganske raus dose humlearoma, selv om ølet ikke oppleves spesielt bittert. Ægir har i det hele tatt lyktes svært godt i å ta fram et øl som balanserer alt så godt. En flott maltkarakter med en liten sødme i, masse fin humlearoma og samtidig den lille snerten og fruktsyren du forventer fra en witbier.

Ægir/Beavertown Bæver er en veldig god og vellykket hybrid. En av de bedre jeg har drukket til nå. Jeg leste til min glede at ølet er å få som bryggesett til oss som brygger selv. For dem som ikke gjør det, er vår anbefaling herved lagt på disken. Bæver er et kjempegodt øl.

Bæver

Ægir/Beavertown

Trond Svendsen

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.