Derfor har vi testet en av nykomlingene fra østfoldbryggeriet. Citra blonde er et øl som kaster seg på trenden med å krysse IPA og hveteøl, gjerne med bruk av belgisk gjær. Det er et øl på 4,7 prosent og dermed altså å få kjøpt i dagligvarehandelen til noe over 30 kroner boksen.

Vi kan snakke litt om Citra først. Citra er en amerikansk humlesort med et veldig høyt alfasyreinnhold. Gjerne rundt 13 til 14 prosent, noe som betyr veldig høy friskhet og masse lukt og smak av citrus- og tropisk frukt i ølet. Den brukes gjerne sammen med andre klassiske amerikanske humlesorter.

I dette ølet bidrar den til at det nærmest oser av fruktighet når man heller ølet over fra halvlitersboks til glass. Sitrustoner, ananas, tropefrukt, det er et vell av lukt som frigjøres her. Søsterbryggeriet Hansa har allerede en suksessfull white IPA ute i butikkene, og jeg var litt spent på om Borgs ville være en kopi av den. Det er den ikke. Denne er mørkere, hakket fyldigere, har en annen type friskhet og en noe tørrbitter avslutning som kanskje er en anelse kort, men som likevel etterlater følelse av et veldig godt øl.

Borg Citra blonde er et veldig snasent boksøl fra butikk. Det burde kunne seile godt på hvete-IPA-trenden, og smaksmessig er det et ypperlig øl både til terrassenytelse og til sommerens grillfester. Og det fine med dette kontra polølet er at det ikke er voldsomt sterkt, og at du har råd til å sette noen bokser av det på bordet. Borg på norsk kommer heldig ut i dette brygget.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.