Vi startet vår lofferferd i København. Derfra gikk turen til Nederland, og nå kommer ølet vårt fra Hellas.

Ukens øl er en lys, frisk lager fra Macedonian Thrace Brewery.

Vi nordmenn invaderer jo gjerne de greske øyene om sommeren, på flukt fra norsk sommervær. Øl som Mythos, Alfa og Fix er godt kjent. Lyse, lette lagerøl som gjerne serveres i frostet glass. Men Vergina lager fra Komotini-bryggeriet var et nytt bekjentskap for meg.

Ølet kommer på både flaske og boks. Jeg drakk en boks som kostet 80 cent, altså omlag ganske latterlige åtte norske kroner for en 0,33. Alkoholprosenten er fem.

Dette er en lys, lett lager. Den har klare mellomeuropeiske lagertoner, med bruk av Hallertau og Tettnang humlesorter. Bryggeriet er stolte av at de brygger sin lager etter vår avholdte renhetslov.

Dette er en meget lys lager som passer godt i det klimaet og ikke minst til den maten den serveres til i Hellas. Den har en fin maltsødme som gjør den godt egnet til mange tradisjonelle greske retter.

Er du av de mange titusener av nordmenn som reiser til Hellas på ferie i år, så anbefaler vi gjerne at du tar en avstikker fra Mythosen (som du jo til og med får kjøpt her hjemme) og tester Vergina lager. Det er en helt fin lager som passer godt til det greske kjøkkenet.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.