Vi startet vår lofferferd i København. Derfra gikk turen til Nederland, og nå kommer ølet vårt fra Hellas.

Ukens øl er en lys, frisk lager fra Macedonian Thrace Brewery.

Vi nordmenn invaderer jo gjerne de greske øyene om sommeren, på flukt fra norsk sommervær. Øl som Mythos, Alfa og Fix er godt kjent. Lyse, lette lagerøl som gjerne serveres i frostet glass. Men Vergina lager fra Komotini-bryggeriet var et nytt bekjentskap for meg.

Ølet kommer på både flaske og boks. Jeg drakk en boks som kostet 80 cent, altså omlag ganske latterlige åtte norske kroner for en 0,33. Alkoholprosenten er fem.

Dette er en lys, lett lager. Den har klare mellomeuropeiske lagertoner, med bruk av Hallertau og Tettnang humlesorter. Bryggeriet er stolte av at de brygger sin lager etter vår avholdte renhetslov.

Dette er en meget lys lager som passer godt i det klimaet og ikke minst til den maten den serveres til i Hellas. Den har en fin maltsødme som gjør den godt egnet til mange tradisjonelle greske retter.

Er du av de mange titusener av nordmenn som reiser til Hellas på ferie i år, så anbefaler vi gjerne at du tar en avstikker fra Mythosen (som du jo til og med får kjøpt her hjemme) og tester Vergina lager. Det er en helt fin lager som passer godt til det greske kjøkkenet.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00