Forrige uke drakk vi en gammel Carlsberg i København. Denne fredagen har vi reist litt lenger ut i Europa; sørvestover til Nederland. Tilfeldighetene ledet oss til et par netter på et lite, kjempekoselig hotell med egen bar i småbyen Barchem, rett innenfor grensa til Tyskland. Der kom vi i snakk med en særs trivelig og serviceinnstilt bartender, som kunne fortelle at han hadde alle sortene fra Twents Bierbrouwerij på fat. For en ølelsker ble veien deretter kort til bord med brikke og glass.

Og i tillegg til at de kunne by på en veldig, veldig god premium pils, så kunne barmannen også skjenke opp bryggeriets witbier i glass. Det var sommer og sol i Barchem den ettermiddagen, og en leskende wit var fristende. Opp fra det slanke, høye glasset steg den umiskjennelige duften av fruktig, frisk wit. Ølet holder fem prosent, noe som er helt passe. Her er rikelig med smak av tradisjonelle witingredienser som appelsin (fra revet appelsinskall i bryggeprosessen) og koriander. Alt pakket inn en syrlig, lettdrikkelig framtoning. Etter min oppfatning en helt suveren wit, uten å tilføre sjangeren noe nytt.

Vi var gjennom både nevnte premium pilsner og et par andre Twents-brygg. Blant dem en nokså tung honningtrippel på sju prosent. Er du ute i Europa i sommer og skulle snuble over øl fra Twents, så har denne witen (som du også får på flaske) ølredaksjonens aller varmeste anbefaling.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.