Forrige uke drakk vi en gammel Carlsberg i København. Denne fredagen har vi reist litt lenger ut i Europa; sørvestover til Nederland. Tilfeldighetene ledet oss til et par netter på et lite, kjempekoselig hotell med egen bar i småbyen Barchem, rett innenfor grensa til Tyskland. Der kom vi i snakk med en særs trivelig og serviceinnstilt bartender, som kunne fortelle at han hadde alle sortene fra Twents Bierbrouwerij på fat. For en ølelsker ble veien deretter kort til bord med brikke og glass.

Og i tillegg til at de kunne by på en veldig, veldig god premium pils, så kunne barmannen også skjenke opp bryggeriets witbier i glass. Det var sommer og sol i Barchem den ettermiddagen, og en leskende wit var fristende. Opp fra det slanke, høye glasset steg den umiskjennelige duften av fruktig, frisk wit. Ølet holder fem prosent, noe som er helt passe. Her er rikelig med smak av tradisjonelle witingredienser som appelsin (fra revet appelsinskall i bryggeprosessen) og koriander. Alt pakket inn en syrlig, lettdrikkelig framtoning. Etter min oppfatning en helt suveren wit, uten å tilføre sjangeren noe nytt.

Vi var gjennom både nevnte premium pilsner og et par andre Twents-brygg. Blant dem en nokså tung honningtrippel på sju prosent. Er du ute i Europa i sommer og skulle snuble over øl fra Twents, så har denne witen (som du også får på flaske) ølredaksjonens aller varmeste anbefaling.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00