Bel Air er en bydel i vestre del av Los Angeles, USA. Det er et av de boligområdene i verden med høyest gjennomsnittsinntekt hos innbyggerne, og bare navnet får en til å tenke på store hvite villaer med portvakt og palmer i hagen. Bel Air har et sus over seg av storhet.

Våre venner bryggerne i Brooklyn har tatt fram et surøl som har fått lyseblå og rosa etikett, og som er døpt Bel Air. Dette er øl med butikkstyrke som du får kjøpt i dagligvarehandelen til en pris av midt på 30-tallet per 0,33-flaske. Ølet finnes også i en sterkvariant på 5,8 prosent, polet har ikke den listet men i begrensede partier kan den være tilgjengelig på det svenske Systembolaget.

Surøl kan være en tøff øvelse for mange. Vinmonopolet har særlig i spesialslippene vært frampå og bydd fram ymse varianter. Det kan fort bli for temmelig spesielt interesserte. Så derfor; enter Bel Air sour. Denne amerikaneren er en «snill» variant som kan være en fin inngang til en spennende ølverden. Humlet med Simcoe og Amarillo så ligger det i kortene at ølet har noen av IPAens kjennetegn. Her er også rikelig med fruktig syre, med innslag av grønt eple og sitron.

Jeg finner Bel Air sour å være et riktig godt øl, selv om surøl-afficionados kanskje vil finne det litt vel «folkelig» og kanskje at det flørter litt mye med IPA-karakter. Ikke desto mindre; dette er et kjempefint drikke til terrassen en varm sommerkveld. Eller prøv det til grillretter av fugl eller fisk, ikke de tyngste kjøttrettene. Kanskje til og med til en salat. Det skulle kunne funke fint. Brooklyn har mange ulike øl ute i norsk dagligvare nå. Dette er etter min oppfatning et av deres bedre brygg tilgjengelige på det norske markedet.

Bel Air sour

Brooklyn Brewing

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.