Å være norsk i Danmark. Ja selvfølgelig er det, og Danmark kryr av nordmenn om dagen, i alle fall om jeg leser alle feriebildene på Facebook og Instagram rett.

Men jammen kan det være deilig å drikke dansk øl i Norge og. Mikkeller er en av de virkelige suksesshistoriene fra mikrobryggerirevolusjonen. De er for lengst blitt store, og ikke Carlsberg-store riktignok, men store nok til å bli drukket over store deler av kloden.

Det er så smått noen butikkstyrkeøl fra Mikkeller tilgjengelige i dagligvarehandelen nå. Jeg betalte 40 kroner for den vi tester denne uka hos Meny på Maxi. Ølet er døpt «Stick a finger in the soil», men for enkelhets skyld omtaler jeg den herved som det den er; en pale ale.

0,33-flaske, 4,6 prosent og altså 40 kroner. Det er nøkkeltallene. Det du da får med deg hjem, er en nydelig pale ale, rødoransje av farge. Med det samme jeg begynte å skjenke dette ølet i glasset fikk jeg følelsen av at dette kom til å bli en bra ølopplevelse. Det slo til. Mikkeller brygger denne tradisjonelt som et overgjæret ale, og bruker i tillegg til byggmalt også noe havreflak i mesken. Det som kommer ut i andre enden er et nydelig humlet øl med en tørrbitter avslutning med hint av treverk.

Hvis du lurer på hvilket pale ale du skal drikke til sommerens kjøttretter fra grillen. Så let ei mer. Det er denne. Og hvis du ikke kan å grille fordi det er tørt. Men bare har lyst på en god pale ale. Så er det fortsatt denne du skal se etter. For dette er en veldig god pale ale fra det danske bryggeriet. Er du i København kan du jo se etter bryggeripuben ved Tivoli og teste den ut der.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.