Det blir New York-tur i denne fredagens ølspalte. Varmen har inntatt også vårt kjøleskap, og derfor har jeg sett litt etter sommerlige øl, om ikke nødvendigvis akkurat et sommerøl.

Så da ble det Naranjito, en oransje pale ale fra Brooklyn Brewery. Dette er et butikkstyrke øl, på 4,5 prosent. Det kommer på 0,33-flaske og koster 40 kroner. Det er tilgjengelig i dagligvarehandelen på Hedmarken.

Brooklyn har en evne til å lage brede øl med karakter. Det er et mikrobryggeri som ble et volumbryggeri, og de ser ut til å ha kloret seg godt fast i Norge, både i flaskehyllene og langs bardiskene. Naranjito er en pale ale på fruktsteroider. Den er litt mer rufsete humlet enn en standard pale ale, bryggeriet bruker Simcoe og Summit. Og så er det altså tilsatt appelsinskall fra det bryggeriet selv omtaler som søte appelsiner.

Du kjenner appelsinlukta når du vipper av korken og heller dette ølet i glasset. Fruktigheten er ganske tydelig tilstedeværende. Det er mer av den enn humlekarakteren i nesen, og det synes jeg for så vidt det er i ganen også.

Sitrustonene dominerer dette ølet, selvsagt, med appelsinskall og disse humlesortene innabords. Det er et friskt og lett øl, og litt morsomt er det at dette kun tilbys som et sesongøl i hjemlandet mens det her i Europa, i alle fall per nå, er tilgjengelig året rundt fra Brooklyns sortiment. Om grillmaten din ikke er for fancy, så er det et ålreit og sommerlig grilløl, eller drikk den rett av flaska på terrassetrappa mens humla suser rundt øra på deg og kjenn på følelsen av sommer.

Ølet er helt ålreit og godt nok godt avkjølt på en varm sommerkveld.

Naranjito orange pale ale

Brooklyn Brewery

Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.