Ingredienser 5 porsjoner:

200 g kjøttdeig av svin

1 finsnittet vårløk

1⁄2 finhakket rød chili

1 båt revet hvitløk

1 ss soyasaus

1⁄2 ts sesamolje

1⁄4 ts salt og 1⁄4 ts pepper

1⁄2 pk. wontonpapir a 200g

1⁄2 eggehvite

2 dl olje til fritering

2 ts redusert balsamicoeddik til øyne

5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.

2. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wontonark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.

3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3–4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Pynt med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som dipp.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.