Ingredienser 5 porsjoner:

200 g kjøttdeig av svin

1 finsnittet vårløk

1⁄2 finhakket rød chili

1 båt revet hvitløk

1 ss soyasaus

1⁄2 ts sesamolje

1⁄4 ts salt og 1⁄4 ts pepper

1⁄2 pk. wontonpapir a 200g

1⁄2 eggehvite

2 dl olje til fritering

2 ts redusert balsamicoeddik til øyne

5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.

2. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wontonark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.

3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3–4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Pynt med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som dipp.

(matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00